Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Øystein Johansen (NO)

B&K 4 ever

23. nov. –25. nov. 2018

Lille Scene 23.11.2018 19:00

Lille Scene 24.11.2018 19:00

Lille Scene 25.11.2018 19:00

“…a very sultry montage, an almost hallucinatory experience that creeps under your skin in the small hour that the performance lasts.” Theaterkrant

 I B&K 4 ever undersøkes det menneskelige instinkt og begjær for grusomhet. Forestillingen er basert på den sanne historien om de to seriemorderne Paul Bernardo og Karla Homolka fra Toronto, Canada. Fra utsiden virket Paul og Karla som det perfekte par, men tre måneder etter at de møttes, startet de en lang serie med brutale overgrep. Paret filmet seg selv mens de forgrep seg seksuelt på ofrene sine. Filmene skulle senere spille en viktig rolle i rettssaken mot dem. Bernardo benekter fortsatt den dag i dag at han har drept noen.

Øystein Johansen undersøker i denne forestillingen maktkampen mellom de involverte i disse grusomme handlingene: Paul, Karla og offeret. Hvordan kan noen ta kontroll over andre og hva skjer når ønsket om makt blir for stort?

Manuset er løst basert på Shakespeares Venus and Adonis.

Øystein Johansen vokste opp i det lille tettstedet Heidal. Som et resultat av å vokse opp på et lite sted, opplevde Johansen en stor grad av isolasjon. Tråden i arbeidene hans er derfor ofte en fascinasjon for isolasjon og menneskelig instinkt. Han har tidligere vist ere forestillinger på Black Box teater, blant dem A Thing of Beauty (2013) og Luck (2015). Barbie and Ken 4ever har premiere i oktober 2018 ved Theater aan de Rijn i Nederland.

Regi / Director: Øystein S. Johansen. Utøvere / Performers: Tessa
Friedrich, Marius Mensink. Dramaturgi / Dramaturgy: Jonas Rutgeerts.
Produksjon, distribusjon / Production, distribution: Thomas Vandewalle.
Markedsføring, publisitet / Marketing, publicity: Sanne van de Kraats.
Co-produsenter / Co-producers: De Nieuwe Oost, School van Gaasbeek,
Black Box teater (Oslo).