Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Ida Wigdel

Dandizettes

26. Nov –28. Nov 2020

Store scene 26.11.2020 21:00

Store scene 27.11.2020 21:00

Store scene 28.11.2020 21:00

1 t. 30 min.

Dandizettes er en solo av Ida Wigdel, laget i samarbeid med kostyme-, sett- og lysdesigner Chrisander Brun og komponist Ådne Meisfjord (120 Days, Serena Maneesh).

En dandizette er et blodtørstig vesen som omfavner ideen om troen på jeg’et uten nøling eller med tanke på noen risiko.

Blodet er ferskvare og energi. I overført betydning innen koreografiens verden, kan blodet være inspirasjon, bekreftelse, kreativitet eller energi fra publikum. En blodjakt og en flukt fra det konfronterende livet om dagen som ender med en bekymringsløs rus og fest om natta. Med Dandizettes undersøker Wigdel hvordan blodjakten kan bli et bilde på avhengighetsforholdet mellom utøver og tilskuer.

Ida Wigdel er en norsk koreograf og dansekunstner. Wigdel har utviklet en intuitiv fremgangsmåte å jobbe med dans og koreografi på, og ser på alle sine verker som en kontinuerlig komposisjon. Koreografen og danseren i henne kan ikke skilles, og hun har en sterk tiltro til synergien mellom sine samarbeidspartnere og publikum. Uttrykket hennes preges av kompleks fysikalitet og rare absurditeter med innslag av mørke.

Dansekunstner / Dance artist: Ida Wigdel. Scenografi, kostymedesign, lysdesign / Scenography, costume design, lighting design: Chrisander Brun. Komponist, musiker / Composer, musician: Ådne Meisfjord. Ytre øye / Outside eye: Ludvig Daae. Produsent / Producer: Caroline Blomqvist. Støttet av / Supported by: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde. Co-produksjon / Co-production: Moderna Dansteatern, Tou Scene.