Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Verk Produksjoner

Det Eviga Leendet

17. Nov –28. Nov 2010

The Eternal Smile. Sold out november 17th
0 t. 1 min.

"En usedvanlig sjarmerende forestilling"  Aftenposten

«Kanske finns annat en vi, kanske finns annat en att leva. Men därom vet jag ingenting. Det är inte jag.»


I 1920 skrev den svenske nobelprisvinneren Pär Lagerkvist kultklassikeren «Det eviga leendet» som handler om en stor gruppe døde mennesker som sitter et sted i mørket. Hvor vet de ikke, kanskje ingen steds, de sitter og prater for å få evigheten til å gå. Etter hvert som tusenvis av år går blir de rastløse og lurer på hva som er meningen med alt sammen. En uro sprer seg over den enorme forsamlingen av døde, og til slutt reiser de seg opp, fast bestemte på å søke Gud for å få et svar.      

 

"En usedvanlig sjarmerende forestilling"  Aftenposten


"En gjennomført produksjon der gruppen bruker ulike velkjente teateruttrykk til å gå nye veier, og skape en meningsfylt, vittig metafysisk fabel" Klassekampen. Les hele anmeldelsen her


"De formidler stykket med varhet for de nyanser av følelser som teksten maner fram i oss"  Scenekunst.no . Les hele anmeldelsen her

Verk Produksjoner har satt opp en rekke forestillinger på Black Box Teater de siste årene. Kompaniet er kjent for sin episke og vaudevilleaktige spillestil med satiriske og politiske undertoner. I 2006 gjorde de stor suksess med sin oppsetning av Finn Iunkers «Ifigeneia», en modernisering av Euripides greske tragedie. For denne forestillingen ble de nominert til Heddaprisen og mottok Danse- og teatersentrums scenekunstpris i 2007. Finn Iunkers første tekst for teater, den gåtefulle «The Answering Machine», ble satt opp for første gang på norsk våren 2008 etter å ha hatt premiere i 1993. Høsten 2008 fulgte de opp med det tragikomiske stykket «Dealing with Helen», også dette bygget over Euripides. Samtlige produksjoner mottok strålende kritikker i pressen. Forestillingene har turnert i både inn- og utland, og ble gjenopptatt under Samtidsfestivalen 2009. Samme høst hadde de i tillegg premiere på Iunkers tekst «Play Alter Native», nok en gang til varm mottakelse fra presse og publikum.

 

 

Verk Produksjoner hjemmeside

 


 

På scenen: Saila Hyttinen, Anders Mossling, Håkon Mathias Vassvik og Solveig Laland Mohn m.fl. Lyd: Per Platou. Scenografi: Signe Becker. Lys: Tilo Hahn. Regi: Fredrik Hannestad. Tekst: Pär Lagerkvist. Dramaturgisk input: Anders Paulin. Støttet av: Norsk kulturråd. Co-produksjon: Black Box Teater.