Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Bente Alice Westgård

Eruptive Stars

26. Nov –28. Nov 2020

Lille Scene 26.11.2020 19:00

Lille Scene 27.11.2020 19:00

Lille Scene 28.11.2020 19:00

1 t.

Premiere

«Ei klok og estetisk rørande oppleving.» – Scenekunst.no om Dødsprosjektet

Det er så langt mellom oss og stjernene at stjernehimmelen kan se konstant ut. Å se på stjernene føles som en forutsigbar tilstand. Nattehimmelen er kanskje noe av det vakreste som finnes. Og kanskje er det, fordi den er så vanskelig å fatte, en uendelig rekke av spørsmål. Hvordan er den organisert? Hvor befinner hver stjerne seg, og hvor gammelt er lyset vi kan se her og nå? 

Ved første øyekast kan stjernene se ut som et sammenhengende bilde. Sånn er det jo ikke. Om vi bare kommer nær nok, er det mulig å skrape i overflaten og få større innsikt i hva stjernen består av og hvordan den virker. Men hva om himmelen plutselig endrer seg, hva om det konstante som en har kommet til å stole på, ikke lenger er stabilt, og det som kommer til syne ikke kan tåles?

I Eruptive Stars forsøker Bente Alice Westgård å avdekke hva som ligger under den tilsynelatende konstante overflaten. Kan det tenkes at det er noe i henne som virker i det skjulte – noe annet enn det hun allerede kjenner til? Og er det mulig for henne å gi seg hen til det uforutsigbare?

Bente Alice Westgård er koreograf og danser. Arbeidene hennes har et dynamisk uttrykk og drives av idéen om et bevegelses-kontinuum hvor én og samme bevegelse aldri gjentas. Sist hun gjestet Black Box teater var våren 2019 med forestillingen Dødsprosjektet.

Dans, koreografi / Dance, choreography: Bente Alice Westgård. Produsent / Producer: Karen Eide Bøen. Musikk / Music: Rakel Nystabakk. Lys, rom / Light, room: Martin Myrvold. Kostymer / Costume: Milja Salovaara. Indre øye / Inner eye: Rikke Baewert. Ytre øye / Outside eye: Janne-Camilla Lyster. Støttet av / Supported by: Norsk kulturfond, Fond for utøvende kunstnere.