Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

De Utvalgte

Fem forestillinger om døden

7. Oct –11. Oct 2020

Store scene 07.10.2020 19:00

Store scene 08.10.2020 19:00

Store scene 09.10.2020 19:00

Store scene 10.10.2020 19:00

Store scene 11.10.2020 19:00

Premiere

Fem forestillinger om døden – en teaterinstallasjon av De Utvalgte

“Jeg har vanskelig for å finne ord, men jeg har et slikt behov for å si noe vakkert» – NAO 6

Bevisstheten om døden har lenge ligget i skyggene av De Utvalgtes arbeid, som vedvarende underliggende kontekst og motiverende faktor – en lavt brummende motor som har drevet arbeidet fremover. I Fem forestillinger om døden blir den gitt hovedrollen, og publikum inviteres til en nær-livet-opplevelse, formidlet gjennom situasjoner og refleksjoner til noen mennesker som nærmer seg – eller allerede har passert – den eneste grenseovergangen i verden av noen betydning.

Fem forestillinger om døden er videreutviklet etter Gammel, et konsept av Ingeborg Eliassen fra 2004.

Forestillingen er dedisert til Kari Winge Onstad (24.02.41–24.03.20).

NB: Publikum vil få utdelt munnbind og hodetelefoner. Vennligst møt opp senest 5 minutter før tidspunktet som er oppgitt på billetten din.

Presse:

  • “Prisen gis til en brutal og poetisk, komisk og dyster, dypt menneskelig forestilling. I et spill mellom roller og identiteter, autentisitet og teatralitet skapes et mangefasettert, konfronterende og særegent uttrykk. Det stedsspesifikke gir grunnpreget til et liv i bevegelse, et samfunn i endring, og aktørene bak utforsker det menneskelige rommet mellom overmot og maktesløshet, mellom å være ekstremt privilegert og ekstremt utsatt.” – fra Heddapris-juryens begrunnelse om den prisbelønte forestillingen Skipet Vol. 5 Short Cuts.

De Utvalgte består av Kari Holtan, Boya Bøckman, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan og Anne Gerd Grimsby Haarr. For hvert prosjekt knytter de til seg andre kunstnere etter behov. Kompaniet arbeider med samtidsteater og forestillingene beveger seg i grenselandet mellom teater, billedkunst og performance. De Utvalgte har som de første i verden utviklet ny teknologi som tar i bruk 3D-film som scenografi og narrativer. Forestillingene har ofte en rollebesetning som består av mennesker med og uten skuespillererfaring. Dette tilfører en dimensjon i spillet med roller og identiteter, autensitet og teatralitet. Kompaniet har mottatt flere Heddapriser, sist i 2019 for særlig kunstnerisk innsats i forbindelse med produksjonen Skipet Vol. 5 Short Cuts.

Medvirkende / Performers: Eva Bøe Moen, Kari Vik Knutsen, Hans Wedvik, Kari Winge Onstad (stemme/voice), Aurora Winge, Hans Magnus Ryan, Snorre Sjønøst Henriksen, Tommy Olsson, Helle Bendixen, Kjersti Alm Eriksen, Anne Gerd Grimsby Haarr, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan, Boya Bøckman, Kari Holtan. Tekst / Text: De Utvalgte, aktørene, Randi Rommetveit, Karl Ove Knausgård. Takk til / Thanks to: Thomas Thiis-Evensen, Carl Andreas Thiis-Evensen, Stein Winge, Viktoria Winge, Honning-Knut, Montebellø, Stefano B. Bertelli ved Kybernetikk og robotikk NTNU (Trondheim), Læringsverkstedet – Drammen kommune. Co-produsenter / Co-producers: Black Box teater (Oslo), Rosendal Teater (Trondheim). Støttet av / Supported by: Arts Council Norway.