Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Rannei Grenne / Solveig Styve Holte / Heida Karine Johannesdottir / Anja Lauvdal / HAiKw/

Flakkande Røynd

1. Feb – 3. Feb 2019

I samarbeid med / in collaboration with Golsa

Golsa, Waldemar Thranes gate 84C 01.02.2019 19:00

Golsa, Waldemar Thranes gate 84C 02.02.2019 19:00

Golsa, Waldemar Thranes gate 84C 03.02.2019 15:00

Flakkande Røynd er et nytt kunstnerisk samarbeid mellom danserne Rannei Grenne og Solveig Styve Holte, og kunstner-duoer som de inspireres av: musikerne Anja Lauvdal og Heida Karine Johannesdottir og designerne Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien i HAiKw/. Grenne og Holte har over lengre tid arbeidet sammen med en interesse for formalisme i dans, og ønsker i dette nye samarbeidet å skape kunst som tar vare på både det komplekse og lettbeinte.

I Flakkande Røynd transformeres materialer og arbeidsstrategier. Det skapes glimtvise felleskap med hverandre og med ulike materialiteter. Hvordan får man bevegelser og kunstneriske prinsipper til å skjelve, svette og utmattes? Sammen skaper de et organ der alt får være synlig og hvor detaljer, sømmer og sprekker er åpne, og den menneskelige kroppslighet får være tilstede. Fjellstøtt og flakkande, knaker og kvitrer de fram en live-opplevelse som overskrider konsert, moteshow og forestilling.

Sted: Galleri Golsa, Waldemar Thranes gate 84C, 0175 Oslo.
Dørene åpner 20 min før forestillingen starter. NB! Kun en flat billettpris som gjelder for alle. Kjøp billett her

Rannei Grenne er utdannet ved Skolen for Samtidsdans 2008-2010 og har en BA i dans fra Dans och Cirkushögskolan 2010-2013. Grenne jobber som danser med base i Oslo og jobber som utøver for bla Ingri Fiksdal, Marie Nikazm Bakken/Fredrik Floen, Bente Alice Wesgård. Grenne har jobbet i samarbeid med Solveig Styve Holte siden 2015 (FF i 2016 og Flakkande Røynd i 2018/2019).

Solveig Styve Holte er utdannet med BA i dans frå Norges Dansehøgskole, et år ved Skolen for Samtidsdans og avsluttet i 2015 en MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Holte skaper og utøver dans og koreografi gjennom forestillinger, tekster og performative utstillingsarbeid. Produksjoner som Lightness: Fleire (2017), soloen ÆØÅ i ABOUT (2018) med Ann-Christin Kongsness og Flakkande Røynd med Rannei Grenne undersøker ulike tilnærminger til kollektive arbeidstrukturer og en aktiv bruk av historiske referanser og arkiv. Holte er medredaktør for antologien Koreografi gitt ut i 2016 og 2018.

Heida Karine Johannesdottir har en bachelor i musikkteknologi fra NTNU i Trondheim 2009-2012 og en master i utøvende musikkteknologi (jazz-tuba) fra Norges Musikkhøgskole. Johannesdottir jobber som musiker, komponist, tekstforfatter og visuell kunstner og er basert i Oslo. Johannesdottir jobber for tiden i band som Broen, Lauvdal/Johannesdottir (tidligere kjent som Skrap) og Skadedyr.

Anja Lauvdal er utdannet ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim (2009-2011) og Institutt for journalistikk i Oslo (2009-2011). Hun jobber for øyeblikket som musiker, med base i Oslo, og spiller piano og synthsizers. Hun jobber i band som Broen, Lauvdal/Johannesdottir (tidligere kjent som Skrap), Skadedyr og Moskus.

HAiK WITH US
HAiKw/ (est. 2012) er et klesmerke basert på samarbeider med andre i og utenfor eget felt for å lage kolleksjoner. Navnet spiller på fenomenet haiking og reflekterer på den måten arbeidsmetoden deres. De har vist kolleksjoner og stilt ut på steder som Wiels Museum i Belgia, Galleri Format, Kunstnernes Hus, Rogaland Kunstsenter og Rod Bianco i Norge, selger sine produkter i Norge og Japan og er representert i samlingen av Nasjonalmuseet for kunst i Norge. De har blitt nominert til Nåløyet-prisen 2013, Søderberg-prisen 2017 og mottok Bik Bok Runway-prisen 2018. HAiKw/ er basert i Oslo og drives av Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien.

Dans, koreografi / dance, coreography: Rannei Grenne, Solveig Styve Holte. Musikk komponert, framført av / Music composed by: Heida Karine Johannesdottir, Anja Lauvdal. Kostyme, scenografi / costume, scenography: Ida Falck Øien, Harald Lunde Helgesen HAiKw/. Produsent: Margrethe Nandrup Rylander. Co-produksjon / Co-production: DansiT (Trondheim), Black Box teater (Oslo). Støttet av / Support by: Norsk Kulturråd, DansiT, FFUK, Trondheim kommune, Dansearena Nord, Weld. Foto: Tale Hendnes.