Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Magnus Myhr

HEARTFELT

21. Oct –27. Oct 2020

Lille Scene 21.10.2020 19:00

Lille Scene 22.10.2020 19:00

Lille Scene 23.10.2020 19:00

Lille Scene 24.06.2020 19:00

Lille Scene 26.10.2020 19:00

Lille Scene 27.10.2020 19:00

1 t.

«(…) Myhr og harpa skaper eit rørslespråk med både nerve og puls, og som fortsett å overraske gjennom heile forestillinga.» – Norsk Shakespearetidsskrift om HEARTFELT

HEARTFELT begynte med et forsøk på å lære seg å spille harpe. For dansekunstner Magnus Myhr var møtet med harpens buede rygg og vibrerende strenger som å bli kjent med en ny kropp. Dette møtet førte Myhr inn i et lydlig rike som åpnet nye måter å lytte og dele på. Fastlåste mønster ble satt på prøve, og en ny forestilling vokste frem.

Det var én gutt som spilte harpe i Trondheim da jeg vokste opp. Han var nydelig, og virka så trygg på seg selv. Jeg kalte han bare for harpegutten, og visste at vi to var ganske like. Jeg begynte etterhvert å danse, mens han fortsatte å spille harpe. Jeg beundra han på avstand, og håpa at jeg kom til å bli like modig som han en dag.

I dette prosjektet fortsetter Magnus Myhr sin utforskning av kroppens poetiske potensiale, og insistering på forsøkets kraft.

Presse:

  • «(…) Myhr og harpa skaper eit rørslespråk med både nerve og puls, og som fortsett å overraske gjennom heile forestillinga.» – Norsk Shakespearetidsskrift om HEARTFELT
  • «Det er i det hele tatt ganske fascinerende hvordan Myhr har overført og tolket harpens egenskaper danserisk.» – Scenekunst.no om HEARTFELT

 

  • Ettersnakk med Magnus Myhr
    torsdag 22. oktober, 20.00, Foajé, etter forestillingen.
    Ettersnakk med Magnus Myhr om forestillingen HEARTFELT. Det blir blant annet harpespill og en skamløs snakk om kjønn, identitet, og det som ellers rører seg i spennet mellom en forestillingsprosess og verden. Samtalen ledes av dramaturg Elin Grinaker.

Magnus Myhr har jobbet profesjonelt som danser og skuespiller siden 2007. Hans egne arbeider springer ut fra personlige erfaringer. Han ønsker å lage forestillinger som inviterer publikum inn og som kan åpne opp for en bredere forståelse av kjønn og annerledeshet. Han står bak tre tidligere soloarbeider, JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» (2014), GRØNN (2016) og I DET FJERNE, TROJA (2018).

Koreograf, utøver, produsent / Choreographer, performer, producer: Magnus Myhr. Kunstnerisk katalysator / Artistic catalyst: Terje Tjøme Mossige. Komponist / Composer: Ingvild Langgård. Scenograf, lysdesigner / Scenographer, lighting designer: Jakob Oredsson. Dramaturg / Dramaturge: Melanie Fieldseth. Teknisk sjef / Technical manager: Arne Lindberget. Produsent / Producer: Ingeborg Husbyn Aarsand. Harpelærere / Harp teachers: Julie Rokseth, Sidsel Walstad. Søm / Seam: Cornelia Schmitt. Foto / Photography : Alice Slyngstad. Co-produksjon / Co-production: Rosendal Teater (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen), RAS – Regional Arena for Samtidsdans (Sandnes). Samarbeidspartnere / Partners: CSC Bassano del Grappa (IT) / CODA Oslo. International Dance Festival (NO), The Nordic Residency Exchange Program / Reykjavik Dance Festival (IS). Støttet av / Supported by: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Det Norske Komponistfond, Oslo kommune.