Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

I'M COMPANY / Ivana Müller

Hors-Champ

5. Sep – 6. Sep 2020

Store scene 05.09.2020 14:00

Store scene 05.09.2020 19:00

Store scene 06.09.2020 19:00

PÅ NORSK OG ENGELSK – Velg manuskriptet ditt selv! Denne forestillingen er en del av “Beyond the Human”, en rekke verk og samtaler som utforsker forholdet mellom menneskelige og umenneskelige livsformer, økologi og bærekraft.

Hors-Champ er en performance som inviterer publikum inn som deltakere og reflekterer over vårt forhold til naturen og til andre mennesker. Arbeidet tar for seg begreper som overlevelse, røtter, gjensidig avhengighet, motstand, fritid, villmark og kultur.

 Hors-Champ ble laget før utbruddet av Covid-19-pandemien, og lokasjonen var opprinnelig tenkt som en koloni med små tomannstelt. Stykket reflekterer blant annet over forholdet mellom intimitet og det åpne rom, mellom det private og det offentlige. I våre post-pandemiske liv aktualiseres dette forholdet ytterligere, ettersom det å være intim med andre i det offentlige lenge var umulig, farlig, vanskelig og noen ganger til og med ulovlig. Hors-Champ har aldri før blitt vist i Norge. På grunn av pandemien må en del praktiske aspekter løses på nye måter, og kompaniet blir tvunget til å forankre seg dypere i opplevelsene fra verdenen vi lever i.

Deltakerne skal føle seg trygge på at smittevernet er ivaretatt når de deltar. Hver deltaker får  manus og sin egen reiserute der de kan besøke 10 samtaler. Varigheten vil avhenge av en selv, på individuell lesehastighet og om man holder seg til manus eller ikke. 

Ivana Müller er koreograf, kunstner og tekstforfatter. Gjennom arbeidene utfordres forestillings/tilskuer-aspektet og dets iboende politikk. Hun inspireres av forholdet mellom tekstforfatter, utøver og tilskuer i sitt arbeid med engasjerende og aktuelle tema.

Konsept / Concept: Ivana Müller. Tekster / Texts: Ivana Müller. I samarbeid med / In collaboration with: Julien Lacroix, Anne Lenglet. Produksjon / Production: I’M COMPANY (François Maurisse, Gerco de Vroeg). Norsk oversettelse / Norwegian translation: Rune Salomonsen. Støttet av / Supported by: DRAC-Ile de France / Ministry of Culture and Communication, Région Île-de-France.