Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Oslo Kulturnatt

Mette Edvardsen & Matteo Fargion: Notes on blue

13. Sep 2019

Fri entré / Free entrance

Foajé 13.09.2019 22:00

13. september 22.00. Fri entré.

Penelope Sleeps, presentert i samarbeid med Ultima, er Mette Edvardsens nyeste forestilling, skapt i samarbeid med komponisten Matteo Fargion og definert som en opera i essayform. Med “essay” har kunstnerne tenkt å presentere en forestilling der opera er utgangspunktet, uten noen av dens tradisjonelle storslagne gester og narrativer. Penelope Sleeps er en vakkert vevd opplevelse som kombinerer stemme og musikk, historier og sang, rom og skala.

Til Oslo Kulturnatt vil Mette Edvardsen og Matteo Fargion dele uttak og ettertanker fra Penelope Sleeps, i tekster og i musikk. Som en appendiks til forestillingen vil dette intime og priviligerte øyeblikket være en samling av elementer og materiale som dukket opp under prosessen. Selv om de ikke ble tatt med i forestillingen, har de likevel sine egne kvaliteter.

Mette Edvardsen jobber innen scenekunstfeltet, og utforsker også andre medier og formater som video, bøker og forfatterskap. Hun har interesse for språk og koreografi og musikk som språk. Hun bidrar i publikasjoner, underviser og veileder jevnlig og er involvert i juryarbeid ved flere kunstinstitusjoner. Hun er for tiden stipendiat ved Oslo kunsthøgskole og er tilknyttet kunstner ved Black Box teater.

Matteo Fargion er komponist, utøver og lærer. Hans interesse for samarbeidsprosjekter begynte på 1980-tallet da han møtte koreograf Jonathan Burrows. De to har til dags dato laget ti duetter og andre verk sammen, som kombinerer formaliteten i klassisk musikk med en åpen og anarkistisk tilnærming til fremføring. Matteo har nylig også jobbet med Thomas Ostermeier, Claire Croize og Andrea Spreafico, og skrevet musikk til Edvardsens oslo.

Tekst: Mette Edvardsen. Musikk: Matteo Fargion