Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Berstad/Helgebostad/Wigdel/Lie

Nikulpmyrene

27. Nov –30. Nov 2019

Store scene 27.11.2019 19:00

Store scene 28.11.2019 19:00

Store scene 29.11.2019 19:00

Store scene 30.11.2019 19:00

“Vi tråkker rundt i myra. Lengtende vesener av kjøtt, blod og nerver. Vi samles rundt bålet, leser framtidsutsikter og universets opprinnelse i flammene mens vi griller en aubergine. Vi venter på at syvsoverne skal våkne og redde verden mens vi danser stoldansen foran speilet. Vi omfavner hvilens kaos og skarphet.”

Nikulpmyrene ser på kroppen som område for underholdning og kilde til verdifull informasjon. Nikulpmyrene hyller kroppens betydning for tilværelsen. Nikulpmyrene er et mytemaskinerien, en samværsform og en tilstand. Publikum inviteres på bålfest og scenen blir et fantasi-ildsted for å koke i hop egne og hverandres nervesystem.

Scenekunstnerne Ida Wigdel, Lisa Lie, Kristin Ryg Helgebostad og Ingeleiv Berstad går for første gang sammen i firspann og utforsker landskapet mellom performance, dans og teater. Sammen vil de skape et rom som tar kroppen på alvor; tar på alvor at vi bebor og spankulerer rundt i en vev av kjøtt som gjennomstrømmes av blod og er gjennomsyret av kjemiske forbindelser. Vi gir plass til patetiske irrasjonaliteter og utblåsninger som bor i oss i større eller mindre grad, la dem gi seg til kjenne og jobbe med dem som konkrete, fysiske størrelser, og hvem vet, kanskje gi folk litt slack.

Ingeleiv Berstad er assosiert kunstner på Black Box teater.

Nikulpmyrene varer så lenge man selv ønsker og mest sannsynlig i rundt to timer. Bli gjerne lenger om du har lyst.

Av og med / By and with: Kristin Ryg Helgebostad, Ingeleiv Berstad, Ida Wigdel, Lisa Lie, Chrisander Brun, Rakel Nystabakk. Produsent / Producer: Michelle Helmersen Flagstad. Produksjonsassistent / production assistant: Ingeborg Husbyn Aarsland. Støttet av /Support by: Norsk Kulturråd, FFUK, DansiT, Rosendal Teater (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen).