Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Verk Produksjoner

Stalker

1. Oct – 2. Oct 2019

Store scene 01.10.2019 19:00

Store scene 02.10.2019 19:00

Vinner av Heddaprisen 2013 for årets forestilling

…en sjeldent bevegende forestilling – Aftenposten

Stalker er en forestilling man kunne ønske bare kunne vare, vare og vare – NRK P2 Kulturnytt

Verk viser oss styrken i det svake. Det er et ekstremt sympatisk prosjekt. – Scenekunst.no

Spillestilen har sitt visuelle sidestykke i Signe Beckers campy, Nille-barokke scenografi, som er en viktig del av Verks uttrykk. Sammen går de to nærmest opp i en høyere enhet av vindskjev skjønnhet. – Morgenbladet

“…meditativ, underholdende og vakker, ikke påtrengende, ikke likegyldig, og med mange innganger til å minnes dens utgangspunkt.” Heddajuryen

I forbindelse med 20 års-jubileet vises en av Verk Produksjoner mest ikoniske forestillinger; Stalker som vant heddaprisen for beste forestilling i 2013. Den regnes som en kultklassiker, og har spilt i inn og utland siden premieren på Black Box teater. Kompaniets kunstnerskap har gått gjennom flere faser opp igjennom årene. Stalker kan sies å være et vendepunkt der blikket i høyere grad vendes mot et rom man lengter etter og søker mot. 

Verk Produksjoner rekonstruerer i denne forestillingen deler av Tarkovskijs film Stalker. De kontemplerer over Sonen, stedet hvor normale fysiske lover ikke lenger gjelder. Alle har sine egne motiver for å reise til sonen, og det sies at om man når til sentrum av Sonen, vil ens innerste ønsker gå i oppfyllelse. Men når de endelig kommer på terskelen av dette rommet begynner de å tvile på om de virkelig har lyst til å gå inn. For hvem vet hva ens innerste ønske egentlig er?

 • Verk Produksjoner 20 år – jubileumspakke:
  Dobbelbillett til Stalker og The Big Dream. 
  Jubileumspakke 1: Stalker 1. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Jubileumspakke 2: Stalker 2. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Dobbelbilletten koster kun 400,- og 200,- hvis du har moderasjonsbevis.
 •  Jubileumsbokbad med Verk Produksjoner
  12.oktober kl. 14.00–17.00. Foajé
  I forbindelse med Verk Produksjoners 20-års jubileum utkommer de siste bøkene i bokserien som omhandler deres kunstneriske praksis. I tre samtaler med folk som Verk Produksjoner har jobber med opp gjennom årene, vil de snakke om ulike innganger i kunstnerskapet. Det blir også opplesninger og bobler.

Verk Produksjoner har 20-års jubileum etter å ha produsert og vist kritikerroste forestillinger i inn- og utland siden 1999 til varm mottakelse fra både presse og publikum. Kompaniet er kjent for sin episke og vaudevilleaktige spillestil med satiriske og politiske undertoner som skifter mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon. Tilnærmingen har alltid vært å åpne opp for alle muligheter og blande ulike stiler som etablerer en sterk tilknytning med publikum og en intens følelse av her og nå. Kompaniet har siden starten satt opp en rekke forestillinger på Black Box teater fra Ifigenia (2006), Det Eviga Leendet  (2010) og Stalker (2013), som begge vant Heddaprisen for årets forestilling, til Manifest United (2018). 

Ide, konsept / idea, concept : Verk Produksjoner. Med / with: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Solveig Laland Mohn, Håkon Vassvik, Signe Becker. Regi / Direction: Fredrik Hannestad. Scenograf, kostymer / Scenographer, costumes: Signe Becker. Lyd / Sound: Per Platou. Lys / Light: Tilo Hahn. Manusutvikling: Hannestad, Hyttinen, Laland Mohn, Mossling, Vassvik. Ideutvikling, performativ logistikk / idea development, performative logistics: Anders Paulin. Dramaturg / Dramaturge: Jon Refsdal Moe. Produsent / producer: Pernille Mogensen/Produsentbyrået. Regiassistent, oversetter / Director’s assistant, translator: Vera Krohn Svaleng. Co-produksjon / Co-production: Black Box teater (Oslo), Teaterhuset Avant Garden (Trondheim), BIT Teatergarasjen (Bergen). Støttet av / Support by: Norsk kulturråd.