Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Maria Clara Villa Lobos (BE/BR)

Têtes à Têtes

17. Nov –18. Nov 2018

For Kids 4+

Lille Scene 17.11.2018 17:00

Lille Scene 18.11.2018 14:00

0 t. 45 min.

Têtes à Têtes forteller det lekne eventyret om en karakter med et stort rundt hode uten ansikt, projisert i en svimlende verden av tegneseriefarger. Kort fortalt er det en fore- stilling full av energi for spirende unge. Maria Clara Villa Lobos forteller historien om denne ansiktsløse karakteren med det store, runde hodet som ble født uten ansikt. Vi ser ham lære å gå, noe som ikke er en enkel oppgave når kroppen din domineres av et superstort hode. Han møter sitt alter ego og sammen utforsker de verden.

Bilder og interaktive tegninger eksploderer over det hvite rommet og forvandler de to figurene til burleske skjeletter som hodestups faller inn i et fargesprakende rom.

For barn og deres voksne. Passer for barn fra 4 år.

+ Tegneworkshop for barn og voksne
Søndag 18. November kl 14.45. Foajé
Etter forestillingen den 18.november inviterer vi til tegneworkshop i foajéen på Black Box teater. Barn og voksne skaper store tegninger i fellesskap ut fra oppgaver som blir gitt av workshoplederen som styrer med musikk og en stoppeklokke.

Maria Clara Villa Lobos ble et kjent navn tidlig på 2000-tallet med forestillingen XL Because size does matter. På en humørfylt måte pekte forestillingen på alle kjennetegnene og signatureffektene av store navn innen moderne dans, fra Pina Bausch til Jérôme Bel og Anne Teresa De Keersmaeker. Å lage en komisk danseforestilling midt i konsept- dansens storhetstid gikk ikke ubemerket hen.

I Têtes à Têtes finner vi den samme lekende energien for det unge publikummet. Selv om forestillingen har et ekstraordinært visuelt uttrykk, glemmer ikke koreografen hva hun skylder dansen: «når danseren har et stort rundt hode på seg, må han finne en måte å uttrykke følelser på, ikke med ansiktet, men med hele kroppen. Dette skaper en stilisert bevegelse spesifikk for karakteren.»

Koreografi / Choreography: Maria Clara Villa Lobos. Dansere / Dancers: Maria Clara Villa Lobos, Barthélémy Valmont. Lyd, musikk / Sound, music: Mum, Raymond Scott, Pascal Ayerbe, Gaëtan Bulourde. Lys / Lights: Hajer Iblisdir. Video: Pierre Delcourt. Produksjon / Production: XL Production. Støttet av / Support by: Ministry of the French Community, Fédération Wallonie-Bruxelles/Dance department. Co-produksjon / Co-production: Théâtre de Liège.