Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Verk Produksjoner

The Big Dream

9. Oct –13. Oct 2019

Store scene 09.10.2019 19:00

Store scene 10.10.2019 19:00

Store scene 11.10.2019 19:00

Store scene 12.10.2019 19:00

Store scene 13.10.2019 19:00

1 t. 20 min.

“Resultatet er både sympatisk, nostalgisk og teatralt intelligent…Verk Produksjoner har på nytt vist at de er et av våre viktige skapere av samtidsteater.” Norsk Shakespeare Tidsskrift

“Og det er bare å håpe at Verk fortsetter å forvalte sine symboler med like stor omhu som Solveig Laland Mohn avleverer replikker, at Saila og Anders tviholder på samarbeidet, at det finnes både forvirring og famling og rom nok til å la den spille seg ut, for da vil det til slutt ikke være noen tvil, det vil være mulig å oppnå ny erkjennelse i teateret, selv etter 20 år med prøving. Noe vil rett og slett sveve helt av seg selv.” Scenekunst.no.

“…nydelig formidlet både gjennom det som må være et godt dramaturgisk arbeid hvor brevene er gjort til teatertekst, og gjennom Solveig Laland Mohns vente til å ta og holde rommet og hennes presise tolkning og formidling”. Klassekampen.

“Verk med nyanser av Lynch” 5 i Dagsavisen.

Forestillingen The Big Dream tar utgangspunkt i en brevkorrespondanse mellom to av skuespillerne i Verk Produksjoner.

Brevene utforsker valg som har blitt tatt og hvordan de mestrer hverdagen og seg selv. De skriver fra der de befinner seg i livet akkurat nå, i et forsøk på å forstå noe i arbeidet, tiden og seg selv. Blikket er hele tiden rettet mot et felles energifelt; drømmen om hva teatret kan inneholde.

«Vi snakket om en tekst jeg hadde lest for lenge siden, Hydra av Heiner Müller. Den handlet om en som jaktet på et uhyre inne i en skog. Etter hvert som tiden går mister han grep på tid og sted. Skogen ligner ingen skog han tidligere har vært i, og prosjektet; slaget med uhyret, Hydraen, begynner å miste sin opprinnelige betydning. Han lurte også på om han som jaktet på dette uhyret, var en helt annen person enn ham selv. Han kjempet for å ikke skrike, kastet seg fremover i raske byks, men kom seg ikke av flekken, skogen holdt jevne steg med ham. Midt i den stigende panikken forsto han at skogen var selve uhyret og at han hadde blitt en del av Hydraen han jaktet på. Han hadde blitt slukt opp uten å vite det. Han hadde jo bare tilpasset seg skogens bevegelser.»

Premiere

 • Verk Produksjoner 20 år – jubileumspakke:
  Dobbelbillett til Stalker og The Big Dream. 
  Jubileumspakke 1: Stalker 1. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Jubileumspakke 2: Stalker 2. oktober og valgfri dato til The Big Dream. Kjøp her
  Dobbelbilletten koster kun 400,- og 200,- hvis du har moderasjonsbevis.
 •  Jubileumsbokbad med Verk Produksjoner
  12.oktober kl. 14.00–17.00. Foajé
  I forbindelse med Verk Produksjoners 20-års jubileum utkommer de siste bøkene i bokserien som omhandler deres kunstneriske praksis. I tre samtaler med folk som Verk Produksjoner har jobber med opp gjennom årene, vil de snakke om ulike innganger i kunstnerskapet. Det blir også opplesninger og bobler.

Verk Produksjoner har 20-års jubileum etter å ha produsert og vist kritikerroste forestillinger i inn- og utland siden 1999 til varm mottakelse fra både presse og publikum. Kompaniet er kjent for sin episke og vaudevilleaktige spillestil med satiriske og politiske undertoner som skifter mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon. Tilnærmingen har alltid vært å åpne opp for alle muligheter og blande ulike stiler som etablerer en sterk tilknytning med publikum og en intens følelse av her og nå. Kompaniet har siden starten satt opp en rekke forestillinger på Black Box teater fra Ifigenia (2006), Det Eviga Leendet (2010) og Stalker (2013), som begge vant Heddaprisen for årets forestilling, til Manifest United (2018). 

 

Med / With: Anders Mossling, Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Solveig Laland Mohn, Per Platou. Scenografi, lyskonpset / scenography, light concept: Jakob Oredsson. Tekstdramaturg / text dramaturg: Runa Skolseg. Lystekniker, scenografi-assistent / light technician, scenography assistant: Felipe Osorio-Guzmán. Produsent / producer: Pernille Mogensen. Produsentassistent / producer assistant: Lea Basch. Støttet av / Support by: Kulturrådet. Co-produksjon / co-production: Black Box teater (Oslo).