Meld deg på vårt nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon.

Jenny Hval

The Practice of Love

20. Sep –22. Sep 2019

Presentert i samarbeid mellom Black Box teater og Ultimafestivalen

Store scene 20.09.2019 21:00

Store scene 21.09.2019 21:00

Store scene 22.09.2019 19:00

1 t.

Kjærlighet i praksis = magi i praksis

The Practice of Love er en multidisiplinær fordypning i musikk, litteratur og bevegelse av musiker, komponist og tekstforfatter Jenny Hval. Soniske, visuelle og koreografiske ideer utforskes og stemme, lyd – og til og med kropp – omdannes til tekst i en prosess Hval beskriver som «en form for magi». Med et multinasjonalt ensemble bestående av eksperimentelle musikere, vokalister, dansere og videokunstnere, vil forestillingen bidra til å utvide Hvals territorium ytterligere.

The Practice of Love ser på forholdet mellom livet og kunsten – en uløselig sammenheng som forener muligheten til å skape kunst og liv med en søken etter et felles språk gjennom å snakke, synge og skrive sammen. Verket ser også på forholdene mellom stemme/nærvær/livet og det skrevne ordet/fravær/død: Stemmen kommer fra en levende kropp, og det er slik vi først forholder oss til andre mennesker: ved å lytte til og reagere på våre mødres stemmer. En død kropp kan ikke lenger si «jeg», og de skrevne ordene er kun etterlatenskaper meislet inn i våre gravsteiner. Er det en form for dødsdrift å være tiltrukket av ordet?

Ved bruk av lyd, tekst og bildemanipulasjon, er The Practice of Love både en magisk seanse og en undersøkelse av kreativitetens natur.

  • Premiere
  • I samarbeid med Ultimafestivalen

+ Ettersnakk 21. september
Ettersnakk med Jenny Hval og komponist, musiker og kunstner Lasse Marhaug. Hval og Marhaug har mange samarbeid bak seg, blant annet på plata Blood Bitch (2016) som Marhaug var medprodusent på. Samtalen foregår på engelsk og streames på vår Facebook side.

Komponist, utøver / Composer, performer: Jenny Hval. Koreograf, utøver / Choreographer, performer: Orfee Schuijt. Lyddesign, utøver / Sound Design, performer: Håvard Volden. Video, utøver / Video, performer: Jenny Berger Myhre. Utøvere / Performers: Natali Abrahamsen Garner, Vivian Wang. Musiker / Musician (saxophone): Espen Reinertsen. Dramaturg / Dramaturge: Elin Amundsen Grinaker. Lys / Lighting: TBA  Støttet av / Supported by: Kulturrådet. Co-produksjon / Co-production: Black Box teater (Oslo), Ultima.